Finn ny belysning til hjemmet

01 april 2022
Maria Laugesen

editorial

Belysning er en utrolig viktig del av innredningen og har stor betydning for hvordan hjemmet og rommet fremstår. Derfor er det avgjørende at du har fokus på belysning og velger løsninger som passer for deg og dine behov.

Lamper til ulike behov

Noen lamper egner seg godt for å lyse opp hele rommet og brukes derfor som primær belysning. Det gjelder blant annet spots, som gjerne brukes på badet, kjøkkenet eller entréen, men også store pendler som ofte brukes i spisestue, soverom eller stue. 

Men ofte har vi også behov for annen belysning for å fremheve områder eller elementer i rommet, eller for å skape en koselig atmosfære. Det kan for eksempel være vegglamper ved sengebordet, en bordlampe på skrivebordet eller dekorasjonsbelysning som skaper varme og personlighet i rommet.

Slik finnes det altså lamper for ethvert behov, og de får en viktig betydning for innredningen uansett om de er av eller på. Derfor bør du både tenke over designen på selve lampen, men i høy grad også hvordan lyset kommer til å påvirke rommet.

led lyskilder

Spar penger med LED

Uansett hvilke lamper det er snakk om, så bør du vurdere å velge LED lyskilder. Disse finnes i et stort utvalg og passer derfor stort sett til alle typer av belysning du kan finne på markedet i dag. Det gjelder både spots, pendler, gulvlamper, LED-strips, dekorasjonsbelysning og mye mer.

Den store fordelen med LED er at de bruker mindre energi på å produsere samme mengde lys. Det betyr at du sparer miljøet for unødvendig bruk av energi, og du sparer deg selv fra å bruke for mye strøm. Samtidig er LED veldig holdbart, noe som betyr at lyskildene må skiftes veldig sjeldent. Det gjør det både enklere for deg i hverdagen, og gir igjen en besparelse sammenlignet med tradisjonelle typer av lyskilder.

Flere nyheter