Fordeler med å skifte ut vinduene i boligen

05 juli 2021
Johanne Larsen

Det å skifte ut vinduene i boligen din, kan ha en rekke fordeler. Noen av dem er du kanskje ikke en gang klar over. Her skal vi se litt nærmere på dem, så kan du finne ut av om det er på tide å skifte ut dine vinduer. 

Spare på varmen? 

Hvis du er opptatt av klima og miljø, så er vinduene faktisk en viktig del av boligen din. Spesielt hvis man bor i en litt eldre bolig, blir det tydelig når vinduene trenger å bli skiftet ut. Da begynner de nemlig å lekke varme, og du kan oppleve trekk og gufs fra vinduene selv om de er lukket. Da er det absolutt på tide å vurdere noen alternativer. Men hva har dette egentlig med klima å gjøre?

Jo, det er faktisk sånn at når varmen siver ut gjennom utette og gamle vinduer, ja, da bruker vi mer energi for å varme opp boligen, for å kompensere for den energien som er forsvunnet. Dermed får du også en høyere varmeregning, og det økte forbruket av ressurser går utover klimaet. Det er altså grunnen til at man med fordel kan skifte ut vinduene når de er gamle. Det kan være en god investering rett og slett, fordi det er penger å spare på sikt. Se etter termovinduer og vinduer som isolerer godt. 

Finn vinduer som passer til din bolig

Det er viktig å velge vinduer som passer til boligen din. Det finnes utrolig mange vinduer og typer vinduer å velge mellom, og du kan heldigvis finne mange gode alternativer på nettet. På klarvinduer.dk, kan du finne mange gode vinduer til dine behov, og finne den stilen du er på jakt etter. Kanskje vil det å skifte ut vinduene også bli en stilmessig oppgradering, og ikke bare påvirke varmeregningen i positiv forstand? 

Flere nyheter