Grønne varmeløsninger til boligen – hvordan?

29 juli 2022
Johanne Larsen

editorial

Det å drømme om et grønnere og mer miljøvennlig hjem er blitt ganske så normalt, og det er heldigvis ikke så lang vei til et grønnere hjem enn du kanskje tror. Det skal vi se litt nærmere på her, så du kan finne en god løsning som passer til nettopp deg og dine behov. 

Finn nye varmeløsninger til boligen 

Man kan selvfølgelig få et grønnere hjem ved å skifte ut lyspærene med LED eller begynne med kildesortering, eller dyrke grønt i vinduskarmen, men en av de tingene vi bruker mest energi (og penger) på, er faktisk varme. Derfor kan det lønne seg å finne nye varmeløsninger til boligen. Varmepumper er blitt svært populære, og det er det flere gode grunner til. En varmepumpe gir nemlig billig varme til boligen, og er en av de mest energieffektive løsningene man kan få på markedet. Det er bra for både deg og miljøet. Med en varmepumpe sirkulerer varmen i hjemmet, og man kan også få varmepumper som varmer opp vannet. Dermed får du en komplett varmeløsning til boligen, som holder stabil temperatur, også i frostvær. Det er også en løsning som er lett å justere etter behov. 

Bør jeg vurdere en luft-til-vann-varmepumpe?

amalo

amalo kan du lese mer om varmepumper, og finne ut av om det er noe for deg og din bolig. Det er lurt å sette seg godt inn i varmepumper før man bestemmer seg, både for å finne ut om det er god løsning til nettopp din bolig, men også for å sørge for at man velger riktig type varmepumpe, og får den hjelpen man trenger for å installere den korrekt. Det er svært viktig at en varmepumpe installeres korrekt for at den skal fungere optimalt og gi de effektene man ønsker, både ved å spare energi og penger i det lange løpet. 

Flere nyheter