Hvilke balkongdører bør du velge?

14 februar 2022
Maria Laugesen

editorial

Om du har en terrasse eller en balkong, så må du selvfølgelig ha dører som fører ut til den. Men hvilke dører er egentlig de riktige å velge for deg og dine behov? Det avhenger faktisk av flere faktorer.

Hvordan velge dører til balkong?

Dører til en balkong eller terrasse bærer ofte preg av at man ønsker å få inn en del lys. Derfor velges nesten alltid dører med mye glass, som samtidig skaper et felles rom mellom det utendørs og det innendørs. Det kan enten være dører helt av glass, eller med store glasspartier. 

Noe du bør tenke over er om du ønsker dobbeldører, der du altså kan åpne begge sider av en dør, eller enkeltdører. Det avhenger først og fremst av hvor mye plass det er i veggen til en dør, og hvor stor terrassen er. Og så er det et spørsmål om ønsker og behov, om man vil ha en stor åpning eller bare en vanlig dør til balkong eller terrasse.

Spar plass med skyvedører

En utrolig smart løsning til terrasse- eller balkongdører er skyvedører. Her får du nemlig en løsning som sparer veldig mye plass på balkongen, og det er smart for både store og små utendørs områder. Her trenger du ikke tenke på en dør som står åpen og tar opp plasse enten innendørs eller på balkongen, og samtidig er den ikke eksponert for vinden i like høy grad som en vanlig dør.

dør og vindu

Det er også en løsning som ofte gir muligheten til å få inn enda mer lys, og som ser utrolig moderne og stilig ut i hjemmet. Derfor er skyvedører alltid populære når man snakker om dører til utendørs områder, og i dag finnes det utrolig mange løsninger på markedet så det er noe i alle størrelser, og for enhver smak og innredning.

Flere nyheter