Tips til deg som skal asfaltere

30 november 2021
Johanne Larsen

editorial

Skal du i gang med asfaltering? Da er det noen ting du bør tenke på før du setter i gang. Det er også noen helt klare fordeler ved å velge nettopp asfalt, og det skal vi se litt nærmere på nå. 

Derfor velger mange asfalt 

image

Det er mange fordeler ved å velge asfalt når du skal få gårdsplassen, veien eller kanskje til og med innkjørselen til å se litt penere ut. Noe av det viktigste med asfalt er hvordan det ser ut. Du får en jevn og pen overflate. Det gjør at mange velger asfalt når de skal få styr på et litt rotete område, eller en parkeringsplass som ikke ser ut som den burde. Hvis det er til en bedrift, så er det kanskje spesielt viktig at området utenfor ser presentabelt ut, og da kan noe så enkelt som asfalt være noe av det som gjør forskjellen

.En annen fordel er at asfalt er svært lett å vedlikeholde. Det er nemlig ikke så mye mer som skal til enn jevnlig feiing og spyling. Hvis man sørger for godt vedlikehold, kan man også få et asfaltunderlag som holder seg pent lenge. Det er en klar fordel ved asfaltering. Det er også viktig å nevne at asfalt er vanntett, og det er enkelt å installere smarte dreneringsløsninger. Man kan også legge varmekabler under asfalten hvis man vil sikre et sklisikkert og tørt underlag om vinteren. 

Hvordan komme i gang? 

Det er noen ting du skal tenke over før du går i gang med å asfaltere. Noe av det første og viktigste man skal se på, er bærelaget. Avhengig av hva man skal bruke asfalten til, som for eksempel hvis det skal kjøres biler på den, så er det viktig at den tåler vekten. Da kan det være nødvendig å lage et bærelag av grus, pukk eller singel før man asfalterer. 

Flere nyheter