Trenger du hjelp til en uventet utgift?

15 mars 2022
Maria Laugesen

editorial

Var varmeregningen ekstra høy i år, eller har du plutselig fått en skade på bilen som forsikringen ikke dekker? Uventede utgifter kan være veldig ubehagelige, spesielt dersom man ikke har luft i budsjettet. Mne hva er dine muligheter dersom du får en uventet regning du ikke har råd til?

Mulighet for å låne

Står du en i en situasjon der du har en regning eller en annen utgift som må betales i løpet av kort tid, men har du ikke penger på sparekonto eller luft i budsjettet? Da kan det bli nødvendig å låne. Og i slike tilfeller vil det mest sannsynlig være et forbrukslån som er løsningen for deg.

Med et forbrukslån kan du nemlig låne til akkurat det du trenger, uansett om det er ny vaskemaskin, reparasjoner på bilen eller en regning. Du har mulighet til å låne ganske små beløp, ned til et par tusen kroner, men også mye høyere beløp dersom økonomien tillater det. Det er en veldig fleksibel løsning, og egner seg derfor veldig godt til uventede utgifter.

lån

Ta opp lån i løbet av få dager

En annen fordel med forbrukslån er at prosessen er ganske kort. I noen tilfeller, ved små beløp, kan du tilmed få lån på dagen. Oftest vil prosessen dog ta et par dager, som også er raskt nok for langt de fleste ting.

Selvom prosessen er veldig rask og enkel, er det viktig at du tenker deg om før du låner. Det koster nemlig penger å låne penger, og derfor må du ha styr på økonomien din fra start.

Fem gode tips før du tar opp et forbrukslån er:

1. Ha styr på budsjettet, og lån ikke mer enn du trenger

2. Velg en realistisk nedbetalingstid

3. Sammenlign alltid tilbud fra flere låneselskaper

4. Les alle vilkår nøye før du velger

5. Husk utgifter til renter og gebyrer underveis.

Flere nyheter